Platform De Ecolutie transformeert bruine kantoren

Voor veel kantooreigenaren is het twee voor twaalf. Als gevolg van de klimaatdoelstellingen haalt de overheid de teugels flink aan. Vanaf 1 januari 2023 moeten in Nederland alle kantoorgebouwen vanaf 100 m2 voorzien zijn van minimaal een energielabel C. Daarna reduceert het energieverbruik naar een verplicht energielabel A in 2030. Om uiteindelijk in 2050 over te zijn op hernieuwbare energie.

Wie de ‘bruine kantoren’ en de revolutiebouw uit z’n collectieve geheugen opgraaft, weet dat een groot deel van de kantoren daar niet aan voldoet. Noem het een levensgroot probleem, want waar gaat de BV Nederland dan in werken? Een aantal bouwbedrijven, architecten, adviseurs en installateurs bundelen hierop hun expertise in wat eerst het Kenniscentrum Duurzaam Bouwen heette. Het bleek voor opdrachtgevers veelal te voelen als een informatieloket, terwijl nu juist de renovaties en transformaties zelf van A tot Z opgepakt konden worden. In beeld komen voor grote projecten ook waarbij de synergie van brede kennis en realisatie zich konden laten gelden.

Ontwikkelen inmovatieplatform
Aan ons de vraag een nieuwe naam voor het platform te bedenken (‘De Ecolutie’), een manifest te schrijven en te werken aan content en strategie, zodat de deuren van het innovatieplatform breder open zouden komen te staan. Het geeft een fraai kijkje in de toekomst. Daarnaast hebben we samen met Beeldvoerders een nieuwe website en huisstijl ontwikkeld. Ook hebben zij het verkennende voortraject gedaan.

Bouwen aan de toekomst
Het accepteren van nieuwe ideeën, daagt ons uit de oude te vergeten. De Ecolutie brengt ecologie, economie, technologie en evolutie bij de transformatie van vastgoed zodanig met elkaar in balans, dat er geen lasten worden doorgeschoven in tijd of in plaats. Smart Buildings, die door hun engineering en inrichting het beste uit mensen halen. Samen delen, betekent samen winnen. Circulariteit. En we staan pas aan het begin. Kom in beweging!

De Ecolutie. Voor vastgoed met toekomst.

Ook volledig klaar met bruine kantoren?

Wij zetten je marketing en communicatie
graag in de steigers!