Peddler is met elektrische mobiliteit van DOCKR de binnenstad de baas

Afgelopen zomer bezochten we met DOCKR een van hun klanten – Peddler – die ’the last mile delivery’ binnen de Amsterdamse ring op unieke wijze verzorgt. Je wilt vandaag nog die fles wijn, die sportschoenen of dat bloemetje? Essentieel of niet: Peddler regelt dat. Met de bakfiets! Net nu de tweede golf is uitgebroken en de lockdown een feit is, bieden zij met DOCKR ineens onvermoede perspectieven.

De koeriers van Peddler fietsen zich zelfs rot, zo bericht Editie.nl vandaag. Maar ook los van Corona heeft het bedrijf goud in handen met dit binnenstedelijke concept. Milieuzones, beperkte parkeergelegenheid en verduurzaming maken traditionele distributie met stinkdiesels en hordes busjesmannen tot een doodlopende weg. Peddlers idee om lokale winkels in Amsterdam in moeilijke tijden te steunen met een ICT-platform, voorraadbeheer en fijnmazige logistiek maakte het bedrijf direct ‘king in the ring’.

“Er was al een behoefte bij lokale winkeliers om hun online aanwezigheid te verbeteren. Bij Peddler zagen we kans om dat met hen te ontwikkelen. Maar je wilt je handen wel financieel vrijhouden om door te groeien”, vertelt Stijn van Krimpen, mede-oprichter van de start-up. Lees er ook alles over in de case die we voor DOCKR schreven.

Peddler benut alle bestaande infrastructuur. De winkels zijn hun warehouses, de fietsen hun ‘hubs’. In achtjes circuleren de bakfietsen door de stad, rijdend met slimme navigatie en sms-notificaties tussen klant, winkel en koerier. De retailer heeft een schatkamer aan ervaring en grossiert in trouwe klanten. Het enige euvel is dat ze vaak handen tekort komen en die heeft Peddler. En nu zeker. De rijdende DOCKR-billboards stelen ondertussen overal de show. Voor Peddler en veel andere klanten is het duidelijk: met DOCKR ben je de binnenstad de baas.

Ook zin in een snelle ronde?

Wij helpen je graag trappen!