Nederlandse secretaresses terug naar de schoolbanken

Het Leusdense MarkTwo organiseert medische nascholing. Toen één van die modules ‘Terug naar de Schoolbanken’ erg succesvol bleek, ontstond een spin-off voor (directie)secretaressen en managementassistenten.  Met de spanning van een ‘brugpieper’ vroegen ze of wij een handje wilden helpen om deze zware schooltas op de fiets te krijgen.

Het is leuk om met de cursusmanagers van MarkTwo te teamen. Want hoe beweeg je PA’s en secretaresses om hier hun vrije zaterdag aan te besteden? De strategie ontstond gaandeweg met inzet van sociale media, (e-)mailings en her en der betaalde ruimte. MarkTwo verrichtte het nodige pionier- en plugwerk, En dat lijkt z’n vruchten af te werpen. Wij verzorgden de teksten voor de cursusbrochure annex mailing die Raymond van de Hoek (doorendoor ontwerp) op originele wijze vorm gaf.

Tijdens ‘Terug naar de Schoolbanken’ halen we alle ludieke elementen uit onze schoolperiode naar boven. Maar dan 2.0. We draaien de rollen volledig om. Geen broodtrommels , maar een Italiaans buffet. Je kiest de vier leukste lessen uit het aanbod. En naast nuttig telt ook feelgood en lifestyle. Zo was vorige keer styling artist Fred van Leer te gast en geeft nu souldiva Shirma Rouse een concert. Daarnaast deelt Erna Schmidt – de PA van John de Mol – in een mini College Tour haar ervaringen, waarna ze 13 juni 2020 de eerste bel op het Corderius Collega  luidt.

Goede cijfers halen?

Dat is naast transpiratie
vooral ook inspiratie!