Wijkkrant voor Reyeroord Rotterdam

Wat is er nu mooier dan als geboren Rotterdammer voor je geboortestad aan de slag te gaan? In opdracht van Endure Design schreef ik de eerste editie vol van de ReyerCourant. De gangbare niet-lullen-maar-poetsen mentaliteit kon ik direct toepassen, omdat ik slechts één bolle vrijdag had om de content van zestien pagina te structureren en te schrijven.

Het resultaat mag er zijn. Endure Design maakte het ontwerp en verzorgde de grafische vormgeving. Aan mij de taak om chocola te maken van de inhoud. De tijd die ervoor overbleef was kort, maar door de opgestroopte mouwen van alles en iedereen, de goede grappen en de no-nonsense mentaliteit sleepten we elkaar erdoor.

Bekijk hier de hele ReyerCourant najaar 2022

De Rotterdamse wijk Reyeroord is een wijk die de komende tien jaar zal transformeren tot een duurzame, groene wijk. In dit ‘buitenruimteproject’ komt een centrale waterberging in een nieuw en recreatief groen gebied, het Hart van Reyeroord. Daarnaast wordt de wijk aardgasvrij met een warmtenet en pakt de projectgroep ook de riolering en wijkbestrating integraal mee.

Dat betekent natuurlijk van alles voor de bewoners. De vraag naar informatie is hoog. Werk aan de winkel voor ons dus. Enkele keren per jaar zullen we in deze nieuwsbrief glashelder gaan uitleggen waarom de projectgroep doet, wat het doet. De stresstest hebben we inmiddels met glans doorstaan. Er wordt nu gewerkt aan een logischer planning, zodat we de beloftes de komende jaren met elkaar fluitend kunnen blijven waarmaken.

Ook toe aan een transitie?

Voor zinvolle zaken,
stropen we graag de mouwen op!