Top 2000 Live geeft alles voor Voedselbank

De Top 2000 Live in Hoogland beleefde donderdag 29 en vrijdag 30 december het eerste lustrum. Vanaf het begin helpen we mee met de publiciteit en PR. De actie leverde de Amersfoortse Voedselbank een bedrag met vier nullen op. Directeur Cieka Galenkamp was opgetogen: “Dit is een forse donatie waarmee we heel veel mensen en gezinnen, die de eindjes in deze barre tijden niet meer aan kunnen knopen, de winter door helpen.”

De formule waarbij een elftal lokale musici het podium bij Concordia Hoogland beklimt om een reeks fameuze covers en favorieten uit de bekende eindejaarshitlijst te spelen, geniet meer en meer bekendheid. “De kaarten waren in no-time weg”, vertellen initiatiefnemers Vincent Tomassen en Arie Voskuilen. Beide zagen vanachter hun drums, hoe een enthousiaste menigte uit z’n dak ging op nummers van Status Quo, Robby Williams, Golden Earring, Toto en ABBA. DJ Jean-Paul van onder meer 033DJ’s en Soulboat zorgde voor alle muzikale sidekicks terwijl Frans Voskuilen de roi als speaker of the house vervulde.

Mede door het feit dat de totale opbrengst voor 100% naar de Amersfoortse voedselbank gaat, werkt iedereen belangeloos mee. Hier geen uurtje-factuurtje van leveranciers. Alle vrijkomende gelden uit de kaartverkoop worden in natura gedoneerd. Daarnaast neemt elke bezoeker als entreebewijs een blik soep mee. Cieka kwam handen tekort en bouwde met alle blikken een smaakvolle ‘Wall of Soup’. De saamhorigheid was enorm: “Als het erop aankomt, zijn wij Nederlanders zeker niet ‘another brick’ zoals Pink Foyd dat zingt.”

Hoe klinkt dat?

Dachten wij ook!