Pure Energie | Alleen van de groenste

De energiemarkt is volop in beweging. Fusies van ’major players’, de opkomst van inkoopcombinaties en steeds meer duurzame initiatieven. Zo ook Pure Energie met haar producten, zoals duurzame energie, zonnepanelen en windobligaties. Samen met heel Nederland willen zij een nieuwe weg inslaan. Door werk te maken van een duurzaam huishouden of een groen bedrijf.

Opdracht
Realiseer een nieuwe (communicatie)strategie en een daaraan verbonden activatie campagne, die Pure Energie 100% laat groeien in klantenaantal. Op een frisse eigentijdse manier particulier en zakelijk ‘greenfield’ direct activeren om Pure Energie te kiezen als nieuwe en duurzame energie leverancier.

Fundament
Samen met Eric Zomer van zomerinhuis gingen we ervoor totdat we groen zagen. En sowieso energie waar je blij van wordt, want Pure Energie was als enige drie keer op rij de groenste van Nederland. Reden genoeg voor een feestje. En echte feestjes vier je samen. Met bestaande én met nieuwe klanten. Vandaar ook een gulle activatie-campagne, die op herkenbare en duurzame manier onderbouwt wie nu de echte ‘groenkampioen’ is.

De overall campagne-boodschap van deze campagne is straight; omdat we 3x op rij de groenste zijn kunnen we jou: 3x beter aansluitingen op groene energie geven 3x beter aanbiedingen doen voor een voordelig pakket 3x beter in het zonnetje zetten met leuke cadeaus.

Uitdaging
In hoeverre is groene stroom écht groen? Stroom is nog steeds een low interest product, dat bij iedereen op dezelfde manier uit het stopcontact komt. Iedereen vindt het milieu belangrijk, maar als het in de rekenmodule 3 euro per maand duurder uitvalt, wordt gekozen voor een andere energieleverancier… Appeleer dus aan én duurzaam én voordelig.

Smart media
De crossmediale campagne is geïntegreerd. Met andere woorden één-en-dezelfde boodschap, kom je op alle communicatie kanalen op een slimme manier aan elkaar gekoppeld tegen (‘retargeting), waardoor massa wordt gecreëerd met een beperkt budget.

Uitgewerkte media- en communicatiekanalen: outdoor / dagblad advertenties / magazine advertenties / website en unieke landingspagina’s / brochures-flipbooks / banners / SEO en SEA ondersteuning / nieuwsbrieven / mailings

Ook op zoek naar een groen alternatief?

Plug in!