Bennex | Feel the energy

Hoe breng je oplossingen voor lokale elektriciteitsopslag aan de m/v/x via installerend Nederland? Bij Bennex treffen we ondernemers die de wereld graag stukje bij beetje veroveren. We ontwikkelen daarvoor een marketing- en communicatieplan, maar de verkoop gaat ondertussen wel gewoon door. En dus poppen regelmatig onze socials op met posts waarin we werven, relaties bedanken en energieke projecten een podium geven, zoals het Amsterdam Dance Event.

Partners in crime zijn vormgever Ingrid Jongens en filmer Renger van Esveld, terwijl Bert van Weert zich boog over creatieve copy, scripts en productiebegeleiding. Extra uitdagend is dat de positionering en het marketingplan nog worden uitgewerkt, terwijl alle korte termijn-uitingen hierin al wel moeten kloppen.

Filmpje Amsterdam Dance Event
Zo was er de Gashouder in Amsterdam. November vorig jaar leverde Bennex de evenementenlocatie een slim energie-opslag en -managementsysteem. Aanleiding om het al lopende traject te versnellen was het Amsterdam Dance Event, dat hiermee een extra power boost kreeg. Maar de voorziening is permanent. Doordat de elektriciteit van ruim 200 extra zonnepanelen nu wordt bewaard en bewaakt, realiseert de Gashouder een volgende stap in de energietransitie. Dat vonden wij best nieuws. En dus feliciteerden wij ze met een trailer. De bedoeling is dat we deze opwerken naar een voorlichtingsfilm.

Wervingsactie
Bennex is wat je noemt een scale-up en dat betekent nieuwe mensen. Onze tweede actie betrof de werving van twee nieuwe medewerkers. Low budget, met impact. We besloten tot de heading ‘kilowattknallers gezocht’ en verpakten die in een post en een landingspagina, die ook vanuit diverse wervingssites kon worden bereikt. Of het moeilijk is om aan personeel te komen? Niet als je een krachtige en aansprekende missie hebt. In nog geen maand werden diverse gesprekken gevoerd en de juiste mensen zijn inmiddels aan de slag.

Eindejaarspost
Bij Bennex hangt na een jaar hard werken de tong op je schoenen. Het halve land door met flessen champagne? Dat is redelijk oude economie. En als je op 2 januari vraagt hoe die bubbel smaakte, dan blijkt jouw Bollinger beland in de tombola. Uiteindelijk willen mensen ‘power solutions’ en ‘storage telling’, dan moet je er zeker voor zorgen dat je jouw eigen batterij opgeladen houdt.

Zoek jij ook zo’n lading energie?

Voor storage telling
moet je bij ons zijn!