Hoe zou onze website ons kunnen helpen de onderlinge contacten te versterken? En hoe tonen we onze gebundelde expertise aan mogelijke opdrachtgevers? Dat was de vraag van Bouwend Nederland Midden-Nederland. Wij ontwikkelden hierop het platform elkaarwetentevinden.nl waarop – naast alle essentiële contactgegevens – unieke foto- en filmcontent zorgt voor herkenning van de leden.
“In onze studententijd zouden we dit een digitaal smoelenboek genoemd hebben”, roepen de bedenkers Bert van Weert en Stefan Roorda. “Al gaat dit vele malen verder dan een pagina met plaatjes.” Voor deze pilot bouwden we samen met Beeldvoerders een interactief platform dat naast alle contactgegevens die je verwacht ook ruimte biedt voor foto en video. De stand-uppers met daar tussendoor bedrijfsbeelden, zijn kort en krachtig, zodat er makkelijk een paar achter elkaar kunnen worden bekeken, die samen weer een eenheid vormen.
Content op maat
Alle content is op het lijf van het bouwbedrijf geschreven en werd in de eigen nagelnieuwe pitch studio opgenomen en nabewerkt. Er is bewust voor een onafhankelijk platform met een eigen url gekozen. Het voelt voor de websitebezoeker als één, maar zit de bestaande websitestructuren van afdelingen niet in de weg. Dit is ook handiger voor centraal onderhoud en kan voor tal van professionele business- en netwerkclubs een oplossing zijn. De grafische schil en indeling kan worden aangepast aan een willekeurige huisstijl. Elkaarwetentevinden.nl is ontwikkeld binnen de huisstijl van Bouwend Nederland, die kritisch meekijkt of dit platform breder ingezet zou kunnen worden.
Digitaal netwerken
Volgens Remco Swaab, bestuurslid van Bouwend Nederland én van de afdeling Midden-Nederland, is er een dringende noodzaak: “Bedrijvenkringen als die van ons hebben behoefte aan een rode draad in hun communicatie. Er zijn veel nieuwe gezichten en er is een hogere ledencirculatie dan vroeger. Daarnaast hadden we te maken met een fusie van twee afdelingen. De werkdruk is hoog en niet iedereen kan altijd naar de bijeenkomsten komen. Dan wil je dat zo’n systeem voor je werkt. Als je niet oppast verwateren je contacten. Dit platform gaat ons ook helpen om betrokkenen in een (gemeentelijk) bouwoverleg snel een professionele indruk te geven van de expertise van onze leden.”
Hybride werkvormen
Remco gaat verder: “En dan zijn er natuurlijk allerlei praktische zaken. Denk aan de onderlinge in- en uitleen van personeel en materieel. Ervaringen uitwisselen. Het juiste beeld hebben bij je collega. Sinds de pandemie zijn hybride werkvormen niet meer weg te denken. Krapte en crisis helpen ons nieuwe wegen te bewandelen. Juist dan gaat het erom dat we elkaar weten te vinden.”