Markt- en positioneringsanalyse

Hoe verhouden we ons tot de concurrentie? Welke gevaren liggen er op de loer en waar liggen onze kansen? Hoe ontwikkelt de markt zich? Waar blinken we in uit en waar zijn we minder goed in? Positionering is the name of the game.

Volvo is veilig, BMW sportief en met een Toyota hoef je weinig naar de garage. Het zijn positioneringen. Oftewel een positieve breinpositie in vergelijking tot die van concurrenten. Zo is ook jouw klant gevoelig voor verbindingen tussen het merk en bepaalde emotionele en functionele waarden. Waarden waarmee hij of zij zich graag associeert (lifestyle) of ergens deel van kan uitmaken (community).

Hier ligt een massa aan merkstudies en neurologische wetenschap onder. Succesvolle bedrijven maken daar werk van. En dat is logisch.

Heldere segmentatie
In elke markt zijn segmentatie en positionering belangrijk om de verschillen tussen jouw eigen waarden en die van de concurrentie helder aan te geven. Daarmee sorteer je voor op een positieve waardering, een sterk imago of je leg een succesvolle verbinding. Je creëert daarmee een voorkeur voor jouw product, dienst of merk. Wij helpen je daarbij.

Nieuwe verdienmodellen
Van belang is het innemen van een positie die duurzaam kan worden geclaimd en waarin voldoende marktpotentieel aanwezig is én blijft. En wie zegt dat je op hetzelfde bord moet blijven schaken? Wij ontdekken graag nieuwe wegen en nieuwe verdienmodellen.

Positionering als merkfundament
Positionering is meer dan wat vertrouwd voelende waardes clusteren. Wij werpen er een frisse blik op en maken een grondige analyse. Grote kans dat je dan met de nieuwste marketinginzichten een heldere positionering kiest.

Wat positionering voor je kan doen?

Maak het verschil!
Hoe? Daar zijn wij voor.