Parkweelde 2 succes voor Alliantie

Een prachtwijk, en dat is het. Woningbouwproject Parkweelde 2 is hét voorbeeld van succesvolle integratie. Wonen is meer dan een stapel stenen, het is een beleving.

De Alliantie Ontwikkeling investeert miljoenen in een leefbaar Amersfoort. In de wijk Kruiskamp realiseerde het Parkweelde 2. Een project van 45 eengezinswoningen, 28 appartementen en 7 maisonnettes. Onveiligheid, overlast en verpaupering bezorgden de arbeiderswijk een negatief stempel. Of wij dat beeld wat wilden nuanceren.

Dus gingen we de straat op. Voor korte interviews met winkelend publiek, vrijwilligers, kunstenaars en ondernemers. Ook ontmoetten we Richard Krajicek’s Foundation. Het resultaat? Een fantastisch wijkboek. En, oh ja… er stonden ook nog woningen in.

Medio december startte de verkoopmanifestatie, aangekondigd met billboards en bouwborden. De opkomst was groots. Mede door een dialoogsite
die de ‘buzz’ aanjoeg. Een verkoopteam van 10 m/v had er de handen vol aan. Binnen twee weken was het merendeel van de woningen verkocht. Wat een weelde!

Productdocumentatie, verkoopmanifestatie en bouwbord

Vormgeving – Kek1802 | Website – Admium | Fotografie en teksten – Addictions |
Artist impressions – Axes Virtual Creations

www.de-alliantie.nl

, , , ,